Děsně to páchne a jahody to milují :)
V DOBĚ KVĚTU můžete jahodám PŘILEPŠIT JÍCHOU z bylin. Děsně to páchne a jahody to milují - bohatá a zdravá úroda vás nemine. Natrhejte si pampelišky, šťovík, lebedu, kostival, kopřivu, nastříhejte do kyblíku, zalijte vodou, aby byliny přesahovala a nechte kvasit, občas promíchejte. Uvedené byliny obsahují pro jahody vhodné minerály: fosfor, draslík, vápník, železo, hořčík, poslední tři jmenované i dusík - kdo už v dubnu hnojil kompostem nebo slepičinci, nebo má již plody, tak dusíkáče vynechá.
Jícha již vykvašená při zamíchání nepění a ztmavne. Také páchne míň ukrutně. V 10 až 15 l kyblíku jícha vykvasí za pár dní, hotový produkt ředíme 1 : 10. Kdo pracujete v kanceláři, škole, obchodě... vemte si při práci s jíchou tlusté rukavice Opravdu je to jinak z rukou dva dny cítit.