Jarní jídla z čerstvě vzrostlých i uskladněných výpěstků

19.03.2022

Uskladnění potravin - zejména zeleniny - přes zimní mrazivé měsíce i rané jarní pěstování přináší tyto výsledky. Brambory, červená řepa a mrkve byly uskladněné v hromádce písku u zdi domu (více k zimnímu uskladnění zeleniny v samostatném článku), dýně, cibule a česnek zkrátka ve sklepě (i když ten náš je trochu nešikovný, žádný libový kamenný suprchladný sklípek nevlastníme) a ředkve, řeřicha, saláty a další jsou koncem února a začátkem března již k dispozici čerstvé

Hospodaříme v téměř 500 m.n.m., takže jarní výpěstky zde vyžadují nezámrzný skleník, který je jinak určený především na rozpěstování. V nižších polohách by stačil i jednodušší skleníček, tedy považujeme to za dostupné téměř pro každého.

Pěstování je také předmětem jednodenních i víkendových kurzů které jako spolek pořádáme.